divendres, 25 d’abril del 2008

Presentació llibre "La Catosfera literària"

La informació que conté aquest post és una còpia literal d'un text penjat per Toni Ibáñez al blog entrellum.blogspot.com. Com a representants d'Andorra (si es pot dir que representem res més que a nosaltres mateixos) hi ha també Climent Miró (Propense) i El que mai et vaig dir. Tot un honor. Estadísticament parlant som un 3% de la Catosfera literària, que no és poc.

Dissabte 17 de maig a Vallromanes
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

"LA CATOSFERA LITERÀRIA"
Primera antologia de blogs en català

Dissabte 17 maig 19 h. al Casal de Vallromanes

HISTÒRIA DEL LLIBRE

Arran de les I Jornades de la Catosfera celebrades a Granollers els dies 25, 26 i 27 de gener de 2008, dins la Taula Rodona Blogs & Literatura, va sorgir la idea d’elaborar un llibre fet a partir de les aportacions de tots els blogaires lletraferits que hi volguessin col·laborar. 140 blogaires catosfèrics van enviar “el seu millor post” i un jurat en va fer la selecció d’acord amb un criteri de qualitat i temàtica (els posts havien de ser de caràcter literari o referents a la literatura), deixant-ne finalment 100, que són els que conformen aquesta primera antologia de la catosfera literària, publicada per Cossetània Edicions. Els autors han cedit els drets sobre el text i els beneficis que s’obtinguin seran destinats a fins solidaris (“La Bressola” de la Catalunya Nord).

Es tracta d’un llibre pioner a casa nostra, el primer blook (blog que esdevé book) col·laboratiu en català. Com diu Biel Mesquida, autor del pròleg, “a la xarxa s’està fent una part essencial de la literatura del present”. Literatura 2.0. Creació compartida. Escriptors de la mà oberta. Ciberescriptors que experimenten les noves possibilitats que dóna el format digital. Escriure en català a internet. La Catosfera literària.

100 blogaires d’arreu dels Països Catalans s’uneixen en un sol volum que demostra que la nostra llengua és més viva i més lliure que mai.


PRESENTACIÓ

El llibre serà a les llibreries la primera quinzena de maig. Volem fer una presentació multitudinària i original, una gran festa en la qual els autors que hi han participat puguin “desvirtualitzar-se” i compartir una vetllada agradable. Recorda:

Dissabte 17 de maig a les 19 h. al Casal de Vallromanes

A banda dels autors i tota la gent que vulgueu acompanyar-los, comptarem amb la presència de:
Saül Gordillo, director de l’ACN i autor del llibre Nació.cat
Marc Vidal, organitzador de les I Jornades de la Catosfera
Toni Ibañez, promotor i coordinador del llibre
Jordi Ferré, editor de Cossetània
Jaume Comas, actor
Marina Martori serà la directora artística de l’acte. Hi haurà piscolabis i moltes sorpreses...
L’editorial Cossetània, juntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vallromanes, us conviden a participar en la presentació del primer llibre català de Literatura 2.0.

No us la podeu perdre. Us hi esperem.

COM ARRIBAR-HI

Vallromanes (Vallès Oriental) és un petit poble de 2.200 habitants situat 25 km. al nord de la ciutat de Barcelona. La seva ubicació estratègica i un entorn idíl·lic (el 70% del municipi és bosc), el fan l’indret ideal per aquest esdeveniment. El seu nou Casal, estrenat fa un any, ens servirà per a poder gaudir de l’acte amb condicions òptimes.

imatge extreta del web Trinxacadenes

5 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Ens veiem el dia 17 de maig?

David Gálvez Casellas ha dit...

Espero poder venir. Espero igualment poder parlar amb tu una estona (malgrat que em penso que aniràs de corcoll i no serà gens fàcil). M'agradaria explicar-te la meva postura en la "polèmica" de fa uns dies entorn del programa "L'hora del lector". Què hi dius?

Toni Ros ha dit...

El que tu anomenes "polèmica" és una petita tempesta en un got d'aigua, plena de malentesos. Espero poder parlar amb tu directament el 17 de maig i aclarir-los.

David Gálvez Casellas ha dit...

Encantat! Sens dubte que ens aclarirem.

Jesús M. Tibau ha dit...

Ja t'he afegit a la meva llis d'enllaços.
Salut