dimecres, 16 de juliol del 2008

Isoe

Arribo a la pàgina de Wooster Collective a través d'una web d'un publicista que escriu en castellà, no em demaneu com. Tampoc no recordo el nom del blog o del seu autor. Una llarga passejada d'aquelles que comença en un blog d'algun conegut i et va duent d'un vincle a un altre fins que topes amb alguna cosa realment interessant. En aquest cas, a Wooster Collective, com dic, és on trobo la primera obra de l'artista gràfic de carrer Isoe. M'agrada tant que començo a intentar localitzar-ne més a la xarxa. M'adono que el paio ha estat viatjant perquè té obra en murs i mobles urbans australians, berlinesos, eslovens, tailandesos... Trobo els seus grafits molt bons. Aprofita racons miserables per dibuixar obres excel·lents, fanals, caixes de control de semàfors, parts tridimensionals d'edificis, tubs, etc. Si mai vas perdut per un d'aquests llocs tètrics i trobes una obra d'un artista així, ha de ser com descobrir una magnòlia dalt d'un femer. Us en penjo unes quantes imatges, per no atabalar més.

No vull fer comparacions ni parlar de les figures humanes de Freud, ni Bacon, ni Klimt, ni Schiele... però em sembla clar que l'Isoe és un fora de sèrie i que el seu talent mereix reconeixement.

Heu vist la bellesa del dibuix del cos de dona d'aquí a la vora?

5 comentaris:

Chabier Lozano ha dit...

M'ha impactato la de la capeza que pareix que chimeya sangre per un güello. Me quereba sonar, no sé se ye el mismo, d'un que feba cosas pareixitas pero que no se sabeba quí yera...

Puigmalet ha dit...

Molt macos. Li he recomanat al Belart el teu escrit i a tu et recomano el bloc del Belart, i en paus:

http://espaigraff.blogspot.com/

David Gálvez Casellas ha dit...

Ara passo a mirar qui és el Belart. Estic intrigat...

Belart ha dit...

Sí que és bo, i tant! Darrerament costa de trobar bon graffit. L'art urbà corre per altre direccions ara. El graffit diguem que està desfassat, però jo em resisteixo a deixar de buscar-lo, malgrat que tinc l'espaigraff força abandonat últimament.
Si t'interessa el nou art "underground" hi ha un bon llibre de la Francesca Gavin que es diu "Creatividad en la calle" (Ed. Blume). Segur no et deixa indiferent.
Salut

David Gálvez Casellas ha dit...

Belart,

Bones, ja vaig entrar a la teva pàgina, per recomanació del Puigmalet. M'ha agradat molt!

Jo no sóc un especialista en graffiti ni en art urbà. Més aviat em considero un simple aficionat. Simplement, de vegades hi ha obres que trobo increïbles.

En aquest blog (Cin cèntims) sovint parlo d'art megalític o gravats rupestres. Però de fet m'interessen moltes d'altres coses, és clar: arquitectura i escultura romàniques, pintors del XIX, art contemporani no conceptual (de manera puntual), art urbà, etc.

L'experta en art grafitero (sobretot de BCN) és ma germana petita. Té un arxiu de fotos bestial, però que jo sàpiga no els penja en cap blog.

D'ara endavant, però, penso que de tant en tant dedicaré un post a algun artista que m'impressioni.

Salut i gràcies per la recomanació!