diumenge, 31 d’octubre de 2010

Arribada a Frigiliana

Avui, prop de la una de la matinada, hem marxat d'Andorra en cotxe en direcció a Frigiliana, Màlaga. El viatge ha estat dur: llarg, ventòs, cansat.

El poble, però, ha resultat ser veritablement sensacional. L'apartament que hem llogat, també. Us n'aniré parlant.

Ara, però, per anar fent boca, us deixo l'enllaç del primer restaurant que hem "atacat" tot just arribar. Es diu "Balcón de Frigiliana". Local discret. Dos cambrers correctes. Plats realment bons. El cuiner ens ha sorprès. Excel·lent menjar! La curiositat és que no era menjar estrictament "andalús". Més aviat cuina internacional de molt alta qualitat passada per una sensibilitat anglesa.

Alguns detallets trets sense treballar de la pàgina web del restaurant (perdoneu que sigui tan matusser, però avui no tinc gaire esma per res):
                                                                                                                                                                                                                                                                                                 LUNCH                                                                                                                                      
                       Baked Asparagus with shaved parmesan and warm egg yolk 5.50
                       Chicken liver pate, onion marmalade and croutons 6.00
                       King Prawn tails in Thai green curry cream with marinated diakon 7.50
                       Egg Benedict 7.00 / 11.00
                       Egg Royale ( with smoked salmon ) 8.00 / 1200
                       Baked avocado stuffed with crab and blue cheese 6.50
                       Smoked mackerel on potato salad 6.50
                       Fresh mussels with cream and garlic 7.00 / 11.00
                       Salad of chicken livers, bacon and blue cheese 6.50
                       Smoked haddock with rarebit crust, sautéed potatoes and roasted tomatoes 13.00
                       Roasted salmon steak with asparagus, new potatoes and hollandaise 13.00
                       Chicken breast with capers and olives in a tomato sauce 10.00
                       Fillet of dorada with  chorizo and sautéed potatoes 10.00
                       Roasted butternut squash risotto with pine nuts12.00
                       Whole seabass with mixed salad and new potatoes 13.00
                       Chicken Caesar salad 11.00
                       Sirloin steak with chips, mushrooms and tomatoes 14.00
                                    
BAGUETTES
                       Sautéed chicken and chorizo 6.50
                       Blue cheese and rocket 6.50
                       Steak and onion 7.50
                       Bacon, lettuce and tomato 6.50
                       Tuna mayonnaise 6.50
                       Smoked salmon and cream cheese         
                       All come with mixed salad and chips
                                                          
DESSERTS 5.00
                       Bread and butter pudding
                       Sticky toffee pudding with banana icecream
                       White and dark chocolate tart
                       Banoffee cheese cake   
                       Chocolate brownie with vanilla icecream
                                                                             
DINNER

STARTERS
                                                                                                                                                                                                                                                     *Soup of the day with crusty bread 4.50                                        
*Baked Asparagus with Shaved Parmesan and egg yolk 5.50
Crab Cakes with Mango Salsa and Tequila guacamole 7.50
*Salad of Sautéed Chicken Livers in Port sauce with Blue Cheese and Bacon 6.50
Eggs Benedict, English Muffin, Bacon and Poached Egg with Hollandaise 7.00/ 11.00
Eggs Royale, Muffin, Smoked Salmon, Poached Egg and Hollandaise 8.00/ 12.00
Baked King Prawns with Chilli and Garlic 7.50
King Prawn Tails in Green Curry Cream with Marinated Diakon 7.50
*Smoked Mackerel  Fillet on a Caper and Gherkin Potato Salad 6.50
Baked Avocado stuffed with Crab and Blue Cheese 6.50
Fresh Mussels in garlic and white wine cream          
*Pate stuffed Mushrooms in a Paprika Cream Sauce               6.00   

MAIN

               
                                        Smoked Haddock Fillet with Rarebit Crust on Sautéed Potatoes
                                                with Spring Onion, Rocket and Roasted Cherry Tomatoes 13.00

                                        Salmon, Asparagus and New Potatoes with Hollandaise 13.00

                                        Seabass Fillets on Crab Mash Potatoes and Red wine Sauce 16.00

                                        Fillet of Durada with Mussels and Prawns16.00

                                        King Prawn Caesar Salad 13.00

                                        Whole Roasted Seabass with Mixed Salad and Potatoes 13.00

                                        Sirloin Steak with Roasted Cherry Tomatoes and Chips and Béarnaise sauce 14.00

                                        Pan Roasted Chicken breast with Asparagus, Serrano ham  
                                              and Porcini Mushroom Cream 13.00

                                       Braised Rabbit in Red Wine and Sage with Mashed Potatoes 14.00

                                      Twice cooked Belly of Pork with Chorizo Potatoes and Squash 14.00
                                     
                                      Risotto of roasted squash and toasted pine nuts 12.00                                                                                                     
                                                                                                                                                
                                                                    

dissabte, 30 d’octubre de 2010

Espectaculars gravats trobats a Andorra per J. Casamajor!

Déumeusenyor! Ahir ens vam trobar una estoneta... Els membres del col·lectiu Portella érem a casa de la Roser acabant d'enllestir la revista i el Jordi Casamajor ens va venir a dur uns títols per una secció que li havíem encomanat. Ell i jo ens vam escapar un segon a fer la clareta/cervesa de rigor i em va explicar que venia de fer fotos a uns gravats collonuts, possiblement medievals, que havia trobat el dia abans en territori de la parròquia d'Andorra la Vella. Ja em va avisar que eren espectaculars. Avui els he vist. N'hi ha un munt. He seleccionat la imatge dels que més m'agraden de tots els que el Casamajor va publicant al seu fotolog. Us recomano que hi passeu a fer un cop d'ull.


Cliqueu damunt de les imatges per engrandir-les

Un cop al fotolog (em permeto continuar amb les recomanacions), passegeu-vos-hi una estoneta. Quedareu parats de la riquesa patrimonial que tenim i de la gran tasca d'investigació, documentació i classificació que està fent en Jordi. des d'aquí l'animem a seguir amb la seva passió/obsessió.

dissabte, 16 d’octubre de 2010

Cant de celebració

Estic molt content! Sembla que les coses rutllen pel costat de la revista Portella. Les darreres cròniques suggereixen que el producte es va arrodonint cada cop de manera més satisfactòria. Tothom hi està treballant de valent, però de manera especial la comissió que s'encarrega de contribuir idees a la feina de maquetació. Potser finalment arribarem a tenir-ho tot tancat pel dia 30 de novembre i farem la presentació com hem previst de fa dies.

Perquè estic content, doncs, avui us regalo aquest himne, aquest gran clàssic ("Woman of the ghetto") que tots hem taral·lejat algun cop. Va, qui no ha gaudit del ging, gi-gi-gi-gi-ging etc. la-la-la-la-la-la-la etc.?

És estrany i interessant veure que una cançó amb una lletra basada en una realitat de fons tan dura o trista sigui capaç de passar per la protesta per acabar transmetrent una energia positiva. L'energia artística, certament, també es transforma.

N'hi ha un munt de versions rare o groove o gairebé reggae... Hi ha també l'aprofitament que en van saber fer els Blue Boy o el cover dels australians Tame Impala. Totes són bones, d'una manera o una altra. Avui, però, he triat una versió en directe, força bàsica i plena d'energia, de la Marlena Shaw. Au, bon dissabte!



Ging, gi-gi-gi-gi-ging...
La-la-la-la-la-la-la,...

I was born, raised in a ghetto
I was born and raised in a ghetto
I'm a woman, of the ghetto
Won't you listen, won't you listen to me, legislator?

Ging, gi-gi-gi-gi-ging...

How do you raise your kids in a ghetto?
How do you raise your kids in a ghetto?
Do you feed one child and starve another?
Won't you tell me, legislator?

Enthralled through
I know that my eyes ain't blue
But you see I'm a woman
Of the ghetto

I'm proud, free,
Black, that is me
But I'm a woman of the ghetto

Ging, gi-gi-gi-gi-ging...

How does your heart feel late at night?
How does your heart feel late at night?
Does it beat with shame, or does it beat with pride?
Won't you tell me, legislator?

Na-na-na-na-na-na-na,...

Puts me in the mind of,
Come and cross the water in a boat
Chained, tied, together

They said, "no, no, they're really not man, and women,
just chain 'em up, tie 'em up, chain 'em up, tie 'em up,
chain 'em up, tie 'em up, work, work, work"
There's where the movement came from

Say no, no...

My children learned just the same as yours
As long as nobody tries to close the door
They cry with pain when the knife cuts deep
They even close their eyes when they wanna sleep

Now peace, you say
Is all that you ask
But self-respect is a separate task

You may be sitting up there
In your ivory tower
60 stories tall

I know that you may have checked out at least one ghetto
But I wonder have you lived there at all?

Places like Watts,
ah, Holland, tell me
Chicago, ah tell me
Washington got some too
I have been up on the mountains, I

And I'm free at last
I say I'm free at last
I've seen the children dying
And I've been one of the mothers who was crying

Ging, gi-gi-gi-gi-ging...

I am a woman
I am a woman
I am a woman, yes I
I said that I am,
I mean that I am,
I'm the woman, I'm the woman, I'm the woman of the ghetto

Strong, true,
A woman
A woman

You can walk through the streets of the ghetto at night
Whole lotta pretty, some ugly sites
Along comes the sleek limousine
Say "hey baby I got ten...
Look at me, I'm clean"
So she takes a little dope
What the hell everybody got to go

I got a baby
I got a baby
I got a baby I want to feed and I'm not really giving it all
up, just a little ten-cent piece or two
Ah, the black woman...

But I ain't gonna raise your babies no more
I got a few on my own,
I wanna keep strolling,
I say I am a woman

Gi-gi-gi-gi-ging, I am
I
I am
I am

Remember me
I'm the one who had your babies, I
Gi-gi-gi-gi-ging, I am
I am
I am a woman
Of the ghetto

Woman,
I'm a woman, yeah yeah yeah
Just a woman...

diumenge, 3 d’octubre de 2010

Blaus a la deriva

El company Manel Gibert presenta llibre aquesta setmana. Es diu Blaus a la deriva.

Això és notícia. Molt bona notícia. Vol dir que en Gibert segueix produint i que li segueixen publicant la producció. Seguim tenint poeta. Me n'alegro molt per ell tant com pels escriptors i lectors d'Andorra, en genèric. Pels escriptors perquè ens marca un traç a seguir: una il·lusió, un rigor, un ofici. Pels lectors perquè ens regala possibilitats: mirades, punts de vista, sensacions.

Vull aprofitar aquest breu apunt per felicitar també el valents editors (Editorial Andorra) i animar-los a seguir endavant amb l'empenta amb què ho fan.

Us convido en nom del Manel, doncs, a la presentació-lectura que farà aquest dijous a la Llacuna, a Andorra la Vella (descobriu-ne més detalls clicant damunt el targetó d'aquí sota).