diumenge, 27 de gener del 2008

Ja sóc una "autoritat"

El Víctor Pàmies (vpamies.blogspot.com) farà avui de moderador d'un debat sobre l'assumpte bloc o blog en el marc de les activitats organitzades a Catosfera 2008 i subtitulades Jornades de reflexió sobre blocs i webs 2.0. En aquest debat, Pàmies presentarà una sèrie de captures de pàgines web i blogs il·lustratius. Una presentació de PowerPoint, vaja. Una de les captures correspon a un article meu ("Blog, amb g de garrofa"), penjat al blog galvezcasellas.blogspot.com. Es tracta d'una de les 35 diapositives de què es composa la presentació (els meus 5 segons de glòria!). Sóc en el sector blog, és clar. M'alegra (m'afalaga molt, millor dit) que m'hagin col·locat a la vora de gent com el Matthew Tree (blogs.ccrtvi.com/mathewtree.php), el Roger de Gràcia (blogs.ccrtvi.com/rogerdegracia.php) o el Gabriel Bibiloni (bibiloni.cat/blog), per exemple. M'afalaga donada la trajectòria literària i projecció mediàtica d'alguns d'aquests escriptors i comunicadors, que és enorme comparada amb la meva.

Vull agrair al Toni Ibáñez que fes arribar la informació sobre el meu blog a Pàmies. Vull agrair igualment a Pàmies que inclogui el meu article com a part de la bibliografia sobre el tema i que fins i tot es plantegés (encara que fos fugisserament) convidar-me al debat com a defensor de blog.


Presentació de la Taula rodona «Combat bloc / blog?», que tindrà lloc en les Jornades Catosfera 2008, a Granollers, el diumenge, 27 de gener a les 10.00 h. del matí

SlideShare Link

3 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

David, l'autoritat no ha d'atorgar-te-la pas ningú.

Jo et garanteixo que seguiré treballant amb la mateixa humilitat de sempre després d'aquestes Jornades de la Catosfera, perquè el reconeixement acostuma a ser per tota una trajectòria i mai per un episodi puntual. És qüestió d'anar ampliant el currículum i de mostrar-se sempre àvid per seguir aprenent.

De fet es van moure molt diversos noms per aquesta taula. No cal dir que la persona que ens hagués agradat tenir inicialment defensant l'opció del blog amb g era en Gabriel Bibiloni. Però en Xavier Rull ha fet una ponència molt clara, entenedora i alliçonadora.

Penso que l'important és fer debat, presentar arguments, escoltar i de ben segur que si amb el temps les persones acabem anant cap una banda concreta, les institucions no tibaran la corda cpa a l'altra banda.

Encara no he pogut veure el video de la taula, però espero que demà ja estigui disponible a l'adreça dels vídeos de la Catosfera.

David Gálvez Casellas ha dit...

Hola, Víctor!

Suposo que has vist que la paraula "autoritat" era irònica en el meu cas i que per això anava entre cometes... De fet, el que deia és que estava content que el que jo havia escrit fos usat i que em toques "ballar" virtualment amb Bibilonis i Trees. És un plaer. S'entenia, oi? No voldria que es pogués interpretat exactament el contrari del que intentava transmetre! Allò dels 5 minuts de glòria era justament la meva modèstia que treia el nas.

Per cert, va anar tot bé? Hi va haver conclusions, si es pot dir així o, simplement (que ja és molt!), debat enriquidor?

Una abraçada molt forta!

David

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

David,

Sí que ho havia entès, sí. :-)

Estic pendent que es pugui veure el vídeo del combat i després faré unes reflexions sobre el que va donar de si el combat i el que va quedar pendent de dir-s'hi.

Jo entenc la ponència com un punt de partida, i no pas com un punt final. M'imagino que ningú podia esperar que allà acabéssim trobant un la clau de volta del cas que ens ocupa, perquè tampoc teníem "l'autoritat" per fer-ho, és clar.

Però a partir del debat i la blogografia que està generant penso que podem arribar molt més lluny.

Temps al temps, que és una bona medicina per a la normalització terminològica. :-)

Salutacions cordials

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]