diumenge, 12 d’agost de 2012

"Si ens aixequem ben d'hora, ben d'hora i ens posem a pencar de debò..."

Logo vist a http://www.tebo-3000.de/
Calculo —contar-ho exactament amb l’índex fóra extenuant— que els darrers set mesos l’amic de qui parlem ha publicat unes 325 entrades al blog Diccitionari. Posem que durant els darrers mesos aquest company ha publicat doncs, de mitjana, una entrada i mitja al dia. Mentre això passava  —uns carden la llana... — els altres tres membres del col·lectiu i suposats coeditors del Diccitionari es dedicaven a córrer, cuidar la canalla, construir cases, escriure llibres, guanyar-se les garrofes de diverses maneres, anar en bicicleta i, sobretot, gaudir de tota mena d'illes paradisíaques, còctels i, en general, un estàndard de vida regalada subvencionat per les ingents regalies i marxandatge derivats del blog —em sap greu, però com que marxandatge és parauleta de moda i imagino que molestarà els altres tres diccitionaristes, l’havia de fer servir.

Calculo que per poder publicar una mitjana d’una entrada i mitja al dia has de ser una persona molt constant i voluntariosa. Has de ser un d’aquells que, com se sol dir, creu en la causa, sigui la que sigui. En aquest cas, la de la difusió de coneixement, humor i cultura en llengua catalana.

Calculo que, més enllà de la feina del gran iniciador i de la parella de ball primigènia, el cúmul d’èxit mantingut que suposa el Diccitionari es deu en gran part a la tasca de l’amic de qui parlem avui, el Marc Cortès i Minguet, àlies "Lo nen de cal Rèflex":

  • gairebé 135.000 visites de pàgina des de l’inici
  • més de 6.500? visites de pàgina al mes (darrerament)

Ell solet —el veig corrent, en el meu ull mental, com el soldat aquell de la cèlebre història de la batalla de Marató, sense calçotets— ens ha fet acostar-nos, travessar i endinsar-nos a la xifra de les 3000 entrades o diccitacions.

Aprofitant, doncs, que avui celebren la Festa Major al seu poble, el Pla de Sant Tirs, hem decidit retre-li des d’aquí —i des dels blogs dels altres dos companys, ben entès Raons que rimen (del Víctor Pàmies) i Gazophylacium (del Joan Puigmalet)— el “nostre més sentit i humil homenatge”: gràcies, Marc! Si passeu pel Diccitionari, veureu que allí també hem fet servir les seves paraules per acabar d'enllestir-li el bust per a la posteritat.


Publico aquí el logotip que hem estrenat aquest matí al Diccitionari per celebrar que ja fa dies que hem superat les 3000 entrades —dedicat al Marc— i uns quants més que vaig preparar i que, clarament, van fer llufa... N’hi ha un del rotllet hippy flower-power, un que volia ser seriós i va quedar queco, un parell d'imatges que vaig trobar, etc. En quin cap cap això d’encarregar-me a mi idear logos? Au, no us talleu, rieu i critiqueu tan com vulgueu! És el preu que he de pagar després d’haver estat totalment inactiu i gairebé a punt de donar-me de baixa del Diccitionari.


3 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ni se t'acudeixi demanar la baixa del Dicctionari, que la tens totalment denegada! :-)

El marc es mereix aquest homenatge per la bona tasca feta amb el Diccitionari, amb les citacions, amb el Twitter, i per mantenir encesa la flama de les citacions.

Tot va amunt i avall. Avui és el Marc qui marca el ritme i demà potser seràs tu... Vés a saber!

Salvador Macip ha dit...

Entre tots plegats, motl bona feina. Felicitats!

David Gálvez Casellas ha dit...

Ep, Macip! Gràcies per estar sempre al cas de tot i per molestar-te a deixar comentaris! Cheers, mate!