dijous, 6 de desembre del 2007

Tecnologia quotidiana i tiramisú sui generis

Quatre pestanyes de Firefox obertes:
  1. Una possible recepta de tiramisú (segons Wikipedia)
  2. YouTube: "Best John Mayer song"
  3. Un dels meus blogs, on després he de penjar l’experiència
  4. L’entrada “estupend” en el Gran Diccionari de la Llengua Catalana de l’Enciclopèdia Catalana.

Tres fogons encesos:

  1. Cafè pel tiramisú
  2. Sopa de galets per sopar
  3. Arròs blanc per acompanyar les salsitxes alemanyes que els nens han demanat de segon.

El meu tiramisú es fet de boudoirs lleugerament humitejats en cafè, sobre els que se superposa la crema a base d’ous batuts, sucre, crema de llet i succedani de formatge fresc. Es presenta empolvorat de cacau.

La meva versió d’aquestes postres ha anat així:

  1. Separem les clares i els rovell de quatre ous. Batem les clares a punt de neu.
  2. En un altre recipient batem 20 cl. de crema de llet. Hi afegim 100 gr. de sucre (60 o 70 gr. de sucre blanc, 40 o 30 de sucre moreno de canya). En lloc del tradicional mascarpone he fet servir 5 petits suisse naturals. Continuem batent mentre anem incorporant ingredients.
  3. Al final s’hi hauria d’haver afegit una mica d’amaretto, però, com que no en tenia, l’he substituït per brandy de xerès.
La tècnica de muntatge és sempre la mateixa: humitejar els boudoirs en cafè i posar-los a la plata fins completar una capa completa. Llavors cobrir-los totalment amb la crema. Repetir el procediment, en el meu cas fins acabar la tercera planta.

Deixar que reposi a la nevera tota la nit. Demà serà a punt per ser menjat.