dissabte, 27 de juny del 2009

Activitat de l'escultor Jordi Casamajor

L'amic Jordi Casamajor continua fent bona feina i apareixent als mitjans de comunicació. Fa uns dies inaugurava una exposició a la galeria Art Centre --actualment ubicada al Park Hotel d'Andorra la Vella-- anomenada Escultures forcades. Aquesta exposició s'inscriu dins de la iniciativa Circuit'Art. Ara fa poc ha participat també en un concurs centrat en la realització d'un mural pictòric de grans dimensions. A més a més, continua treballant en el seu projecte per a la Biennal de Venècia 2011 (em penso que és un dels prop de vint-i-cinc artistes d'Andorra preseleccionats).

Doncs resulta que en Casamajor ha guanyat el concurs mural que mencionàvem més amunt. El projecte mereix ser explicat.

L'obra ha estat projectada per en Casamajor i serà materialitzada per l'artista conjuntament amb les nenes i nens del Kailash Hostel, a Katmandú (Nepal). De fet, l’objectiu d'aquest projecte no és simplement el de pintar la paret, com ja deveu haver imaginat. Es tracta d’implicar els nanos d'aquest centre d'acollida (hostal, orfenat) en un projecte educatiu. D'una banda es tracta de s'ho passin bé ajudant a pintar, és clar, però en realitat la cosa va més enllà. Parlem d'un projecte solidari que parteix de l'excusa artística. Es vol que els nens i nenes hagin de col·laborar entre ells; es vol fer-los partícips d'una obra cooperativa amb un artista internacional de la qual es puguin sentir orgullosos. Es pretén involucrar també el veïnat per tal de dinamitzar la zona.

El projecte és organitzat per la Fundació Muntanyencs per l'Himàlaia a través d'un concurs públic en què podien participar artistes d'Andorra i que, com ja hem dit, ha guanyat Casamajor.

La temàtica del mural havia d'estar relacionada d'alguna manera amb el medi ambient, la pau o la promoció d’una bona conducta social com la germanor, la solidaritat, etc. Es busca usar l’art com un vehicle d'expressió i comunicació, com a baula de transmissió i herència de coneixements. Es parteix de l'axioma que l’art --el treball dels artistes-- contribueix a dignificar les persones i pot representar un paper cabdal en el desenvolupament, l’educació i la formació de la gent jove.

Muntanyencs de l'Himàlaia es proposa, a través d'aquesta iniciativa contribuir

  • a la felicitat dels nens i nenes amb dificultats,
  • a fomentar la creació artística entre els joves,
  • a promocionar, mitjançant la participació dels joves, un aprenentatge cap a la solidaritat,
  • a col·laborar en l’etapa formativa d’aquestes persones, mitjançant un treball creatiu col·lectiu,
  • a participar des de la societat andorrana en acciones solidàries.

Enhorabona, Casamajor!

Podeu visitar l'apunt original del qual he extret la informació pel meu blog a Projecte Mural al Kailash Hostel de Katmandú, Nepal.

3 comentaris:

Jordi Casamajor.¡¡ ha dit...

Gràcies David, quin munt de propaganda que em fas.'¡¡¡¡
això són almenys un parell de birres.'¡¡

David Gálvez Casellas ha dit...

De res, home! Només faltaria que no ens poguéssim alegrar en públic de la bona feina dels amics.

Puigmalet ha dit...

Doncs ara que el Gehry sembla que és baixa, aviam si se li girarà més feina al Casamajor... Salut!