dijous, 29 d’agost del 2013

'Portella' a la 31a Setmana del llibre en català...


... i a la Fira del Llibre d'Organyà!

Doncs, sí, un cop més 'Portella' (la revista andorrana d'arts i lletres) serà present a la Setmana del llibre en català. També hi seran presents o representats força amics escriptors i editors de la zona (Andorra i territoris propers).

Igualment, enguany repetim presència a la Fira del llibre d'Organyà.

A continuació, titular i article del diari BonDia:

Andorra, present a la 31a Setmana del llibre en català a l'estand del Pirineu


Nacional Cultura
Escrit per E.J.M./ Foto:T.M.   
Dimecres 28, Agost de 2013 18:58
Els autors i les editorials andorranes tornaran a ser presents a la Setmana del llibre en català gràcies a l’associació Llibre del Pirineu. L’esdeveniment literari, que compleix 31 edicions, tindrà lloc a Barcelona del 6 al 15 de setembre i l’entitat disposarà de l’estand número 13 a l’avinguda de la Catedral. A l’estand hi haurà exposats i a la venda llibres de les editorials Editorial Andorra, A4 Edicions, Edicions Salòria, Voliana Edicions, Sensus i Anem Editors i les revistes Portella i Lo Banyut. També hi haurà obres d’autors pirinencs que són socis de l’associació.
L’any passat, el Govern va muntar un estand per a les publicacions andorranes, tant institucionals com d’autors i editorials del país, i es van organitzar diverses presentacions de llibres. Aquest any, però, s’ha optat per donar suport a la participació dels poetes Teresa Colom, Ester Fenoll i Manel Gibert en la Setmana de la poesia de Barcelona, que va tenir lloc al maig.

L’associació Llibre del Pirineu ha organitzat diverses presentacions de llibres i tallers literaris relacionats amb el llibre del Pirineu. D’autors andorrans s’ha previst la presentació de Frontera endins (Anem Editors), de Josep Dalleres, el divendres 13 a les sis de la tarda, i de la novel·la El clam silenciós de les muntanyes, de Joan Janer Rossell (A4 Edicions), el dissabte 14 a la una.

Entre la resta d’activitats previstes hi ha un recital de poesia de Bernat Huguet, amb l’obra Bosc endins; la taula rodona L’aventura d’escriure i editar al Pirineu, amb els escriptors pirinencs Núria Garcia Quera, Alfred Pérez Bastardas i Isidre Domenjó Coll, i el col·loqui A cel ras, converses amb joves pastors, amb Laia de Ahumada i joves pastors del Pirineu.

Fira del llibre d’Organyà

La ploma andorrana també serà present a la 17a Festa i fira del llibre del Pirineu, que se celebra demà i dissabte a Organyà. Les editorials A4 Edicions, Editorial Andorra i 2+1 Editors seran presents a l’envelat de la fira juntament amb d’altres segells pirinencs.
El dissabte 7 serà la jornada destinada a les presentacions de llibres a càrrec dels seus autors. Entre els que hi participaran activament hi ha Josep Puig, que presentarà La memòria de l’Esteve Albert (Voliana Edicions), volum que treu a la llum textos inèdits d’Albert en què conta trobades amb personatges rellevants de la catalanitat, com el poeta Josep Carner, el músic Pau Casals i el financer i mecenes Fèlix Millet i Maristany.

En el mateix grup que Josep Puig hi haurà també el doctor Claudio Alonso, amb La Andorra de Taxio. Recuerdos personales (editorial Milenio), entre la novel·la i la crònica periodística. El metge té molts records de quan es va instal·lar al país l’any 1965 i en va voler deixar constància escrita.

En un altre bloc d’autors pirinencs també es presentarà el recull històric Aiguat! 1982-2012: 30 anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra (Edicions Salòria), un dels autors del qual és Eron Estany, director d’Obres Públiques i Ordenament Territorial del Govern d’An­dorra (1978-2011), i El clam silenciós de les muntanyes, de Joan Janer Rossell (A4 Edicions).

Tampoc hi faltarà Imma Ros, amb Quatre relats (A4 Edicions), els relats amb què va guanyar un accèssit del premi Carles Borromeu de contes i narracions 2009; Joan Peruga amb un dels èxits literaris de l’any, la novel·la històrica El museu de l’elefant (Editorial Andorra); Carles Dalmau, amb Camins de llet i neu (A4 Edicions), i Alfred Llahí amb el segon volum d’Històries de la nostra història (2+1 Editors).

A la Festa i fira del llibre del Pirineu d’Organyà també hi haurà espai per a la presentació de revistes, en què no faltaran PortellaInterpontesLo Banyut iCadí-Pedraforca.