dissabte, 19 d’abril del 2008

Ells i la llengua

Nou lliurament de les lluites dels meus fills per l'adquisició del llenguatge. Un parell d'anècdotes del Nahum (5 anys):

1. Torna del col·le i m'explica: "Avui a piscina he fet un munt de coses: troll, granota, cranc i barca." Vull pensar que troll és croll i barca és braça. Què puguin ser granota i cranc ja és més difícil de deduir. Potser granota sigui papallona, per associació del moviment en nedar...

2. Fa un parell de mesos, un dissabte al matí, duia al Nahum i un amic seu, el Roger, a les pistes. Èrem tot tres al cotxe. Ells dos parlaven de les seves coses, cantaven cançons, s'explicaven uns acudits molt bàsics plens de referències escatològiques (ja sabeu, amb un predomini de bromes del tipus caca i pix). En un moment de la xerrada el Nahum li va explicar al seu amic alguna cosa sobre uns tals Pavo Rangers.

1 comentari:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Doncs mira, sense anar més lluny, ahir a Rodalies Renfe, un paio parlant castellà d'aquell tancat, dels que et fas creus de pensar que pugui generar-se a Catalunya en una persona d'una vintena d'anys, sense ni gota d'accent empordanès, per entendre'ns i etziba per telèfon: «Sí, quedamos en la plaza de Alfonso Equis».

És que ja ni els noms de reis no es respecten! :)