dijous, 18 de desembre de 2008

Homenatge a Joan Brossa


Aquesta entrada que espero que llegireu a continuació ha estat escrita pel Marc Cortès i publicada al seu blog (ell en diu bloc, però no li ho reprotxeu!). Com que la confiança fa fàstic, jo sóc mandrós i ell de bona mena... Bé, vaja, que els amics que té per voltors (o vice versa) hem decidit que li robaríem el text, els vincles, les imatges... Briefly: l'holografia de la seva ànima. Si us hi fixeu molt veureu que li he robat fins i tot un punt que s'havia arriat de no se sap on i que ha quedat com un pòsit (que és la manera com alguns oficinistes pronuncien post-it) i ara resta, i suma, a peu de pàgina.Els editors dels blocs Base de badades i Diccitionari vam decidir organitzar un petit homenatge blocaire a Joan Brossa per al dia 30 de desembre, quan farà deu anys que va morir el poeta i dramaturg barceloní. Però aquest homenatge ja ha deixat de ser petit i abans de començar ja és tot un èxit de participació i de qualitat, com podeu comprovar al magnífic bloc que hem creat per recollir aquesta festa. L’Abloccedari ja inclou molts homenatges arribats d’arreu del món i incorporarà tots els articles que els més de cent blocaires participants publicarem el dia 30.

Si algú s’hi vol apuntar, encara ho pot fer, tot i que no tingui bloc. Podeu contactar amb nosaltres a l’adreça abloccedari@gmail.com.

Ahir vam enviar una nota de premsa. A veure si ens fan cas.


Un centenar de blocaires homenatjaran Joan Brossa amb articles simultanis el 30 de desembre


Coincidint amb el desè aniversari de la mort de Joan Brossa, més d’un centenar de blocaires catalans i d’altres països volen retre-li un petit homenatge a través de la publicació d’articles simultanis als seus blocs el 30 de desembre vinent, dia de l'efemèride. Aquests apunts es recolliran al bloc anomenat Abloccedari, que s’ha creat expressament per deixar constància de l’homenatge a la xarxa.

A part de la iniciativa blocaire, el projecte també compta amb la participació de diversos artistes i especialistes en Brossa d’arreu del món. Els seus homenatges ja es poden veure al mateix Abloccedari, que també inclou enllaços a tots els blocs dels participants, un cartell i textos commemoratius, imatges, etc.

La col·laboració en aquest homenatge encara és oberta i es pot fer de dues maneres: si es disposa de bloc o pàgina web, publicant el dia 30 de desembre, durant les primeres hores del matí, un apunt o una entrada sobre Joan Brossa; també es pot fer directament al bloc del projecte, enviant l’homenatge en forma d’article, poema, imatge, etc. En tot cas, cal enviar un correu amb l’assumpte Homenatge a Joan Brossa a abloccedari@gmail.com amb la col·laboració o amb l’adreça del bloc o de la pàgina web amb què es vulgui participar en el projecte.

__________

P. S.
— Aquest cartell tan xulo és del Jordi Casamajor, que l'ha creat expressament per a l'homenatge.
.

6 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Quins amics que té en Marc, no espot queixar!!!

Amb sort aquest serà l'escrit més replicat de la catosfera!!

Jesús M. Tibau ha dit...

jo ja tinc el post preparat

reflexions en català ha dit...

La penya talibana d'"açò no és un bloc, és un blog" s'esquinçarien les vestidures si veiessin que t'ha deixat el "li ho (reprotxeu)". Encara et fotran fora de la secta, hehe.

El punt té una explicació: estètica. Perquè el text no quedi enganxat al títol o a les etiquetes del final. Manies de corrector perfeccionista.

M'has robat fins i tot el punt, però no has deixat el text tal com el vaig fer. Hi ha una 's' que has convertit en 'S'. Gravíssim.

David Gálvez Casellas ha dit...

Gràcies per l'esmena! Ets un gran mestre.

Anònim ha dit...

Tant sabó m'inquieta.

David Gálvez Casellas ha dit...

No, home, no pateixis. És el que et deia l'altre dia en privat: sempre va bé tenir a la vora algú que en sap més que tu i et fot un cop de mà (o alguna clatellada)!