dijous, 21 de febrer del 2013

Sobre 'El museu de l'elefant' de Joan Peruga

Us enganxo aquí sota el text d'una notícia breu que publicava ahir el diari BonDia d'Andorra. Aviat tindrem a les mans l'esperada novel·la de Joan Peruga (historiador, escriptor i president del col·lectiu Portella). Us n'aniré parlant molt al llarg de les properes setmanes. Primer, perquè el Joan em va fer l'honor fa un parell d'anys de deixar-me llegir una versió ja gairebé definitiva del llibre. Segon, perquè trobo que és una gran notícia que el Joan torni a publicar una novel·la, després de força anys d'aparent silenci.

* * * * *

Feia quinze anys que els lectors esperaven llegir una altra història de la nissaga familiar Areny-Plandolit. L’escriptor Joan Peruga (1954) ja té a les mans El museu de l’elefant, la nova novel·la protagonitzada per la cèlebre família d’Ordino, publicada per l’editorial Andorra. El llibre es presentarà el pròxim 9 d’abril al centre cultural La Llacuna.

Peruga no ha volgut avançar cap detall de la novel·la, només ha matisat que no és la segona part d’Últim estiu a Ordino (Columna, 1998), tot i que parla de la mateixa família. Últim estiu a Ordino, premi Fiter i Rossell 1997, se situa a la tardor del 1882, quan la Sumpta Areny deixa la casa pairal dels Areny-Plandolit i acompanya la seva mare a Barcelona per defensar l’herència familiar.

1 comentari:

Editorial Andorra ha dit...

Sí senyor!! Felicitats Joan!! La presentació del museu de l'elefant serà el 9 d'abril a les 19:30 al Centre Cultural La Llacuna d'Andorra la Vella.

Un dels protagonista del llibre és un areny-plandolit apassionat per la taxidèrmia i el naturalisme...i altres arts, com ara la màgia...si voleu saber més, es revelaran més anèctodes i imatges durant la presentació ;)