diumenge, 10 d’agost del 2008

Una altre menhir alemany: Spellenstein

El trastot que us presento avui és també força impressionant. Un altre menhir d'alçada respectable: Spellenstein. També conegut a la zona com a Spillenstein. És petit si el comparem amb el Gollenstein, sí: aquest fa només 5,05 metres d'alçada, mentre que l'altre em penso que vàrem dir que feia uns 6,6 metres. La veritat és que es tracta d'un monòlit preciós, també d'un material força tou, conegut com a Sandstein ('pedra de sorra', si ho traduíssim literalment). A diferència del Gollenstein, damunt d'aquest no vaig saber apreciar gravats, com a mínim no de lletres, xifres, antropomorfes, etc. Hi ha alguna petita cassoleta, però en desconec l'origen... També aquí es poden veure unes marques a la part superior del menhir que podrien haver estat causades per la fricció de cordes (o per les pluges?).

Està ubicat a un jardí particular d'una casa del poblet de Rentrisch, municipi de St. Ingbert (Saarland). Sembla que està datat com del 1800 abans de Crist. Deu tenir, doncs, uns 3.800 anys aproximadament.







2 comentaris:

Anònim ha dit...

Típica cassoleta, si senyor. Ara es diu que podrien ser ex-vots. ??? qui ho sap?

David Gálvez Casellas ha dit...

Sí, per a mi hi havia tres o quatre cassoletes clares (ja en penjaré detalls properament). El problema és que no vaig poder accedir al jardí i per tant no sé el que hi havia en un dels angles morts dels menhir...