dilluns, 17 de març del 2008

Passejada pel Tarter, Ransol, Els Plans i Prats

Què he vist?

El Tarter: borda, cases, portes velles, ferradura clavada a una llinda, rierol, església romànica de Sant Pere del Tarter (crec recordar haver llegit que malgrat està construïda seguint l’estil romànic es tracta d’una construcció del segle XVIII), pany antic, argolla.

Pujant a Ransol: borda, rocs, cassoleta insculpida, placa de llautó, llosat, portes velles, pany treballat, finestres.

Ransol: dos molins reformats, un molí vell, mola, maquinària interior molí, canals de fusta, riu, gossos, església de Sant Jaume de Ransol (transportada pedra a pedra de l’indret original i reconstruïda per l’eminent arquitecte Cèsar Martinell a la dècada de 1960), bloc de granit (morter molt primitiu) a l'exterior d'una casa, portes velles, granja de vaques.

Els Plans: gallines, gossos, gall, cavalls, cases antigues, rocs, cases noves (horribles), senyora gran en un balcó (com una figureta), cabres, paisà, rierol, prats.

Prats i el Forn de Canillo: Creu dels Set Braços (de terme, gòtica, segle XVI), església romànica de Sant Miquel de Prats, probablement de finals del XIII (preciosa: criden l’atenció l’arc de mig punt de pedra tosca lleugerament apuntat sobre la porta d’entrada i el campanar d’espadanya potent amb dues obertures per les campanes), bordes, prats, marges, gravats en portes.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, senyor David, primer de tot gràcies, segon, el cafè quan tu vulguis, ara marxo uns dies a Ordesa (Torla) però el dia 1 torno a ser aquí, i després si t'interessa et passaré una foto que vaig fer a Valldarques, d'un artilugi que segur que t'agradarà, en una porta d'una masia.
A veure si saps de que es tracta!!
Salut!!!!

David Gálvez Casellas ha dit...

On és l'artilugi que em vas prometre? Del cafè en parlem quan vulguis.